Skip to main content

Korte en snelle sprints

Een hele dag scrummen op het dek

Dit is hét programma voor teams die veel in en met projecten of afdelingen werken. Het gaat over het effectief gebruik maken van de beschikbare middelen of personen in de bestaande context. Het Scrum & Operational Excellence programma is gericht op het effectief en effieciënt halen van de finish. De obstakels die we tegen komen zijn een welkome uitdaging voor het hele team.

Programmavoorbeeld

Voor dit programma gebruiken we een J70 zeiljacht. De sportieve boot leent zich namelijk perfect voor trainingen waarbij korte sprints gemaakt moeten worden, net als bij het scrummen. De dag start met een briefing: Hoe varen we veilig en optimaal met een J-70? Wat verwachten we aan teamwork te zien? Daarna gaan we in diverse subteams het water op en wordt in korte baanraces met en tegen elkaar gezeild. Hiermee simuleren we de praktijksituaties waaraan het team wordt blootgesteld op de werkvloer zelf. Vragen die passeren zijn: Gaat het om feedback? Gaat het om verbinding houden op afstand? Gaat het om het efficiënt inzetten van de beperkte beschikbare middelen?

Het programma omvat veel korte opdrachten op maat. Reflectie en feedback zijn de pijlers van de dag. Met behulp van de intensieve sprints ontdekt het team wat wel en wat niet werkt. En natuurlijk is het een uitermate leerzame én leuke dag en is het team letterlijk een er-varing rijker.

Alles op maat

Zoals bij alle andere programma’s op deze website is dit slechts een voorbeeld van wat er mogelijk is. Alles wordt op maat gemaakt. Als je zelf al een duidelijk beeld hebt hoe je met jouw team aan de slag wilt, met welke specifieke doelen, voor één of zelfs voor meerdere dagen, neem dan zeker contact op. We horen graag wat jouw ideeën zijn, dan kunnen we samen een bijzonder programma realiseren. Op het water of op het land!