• Teambuilding

Een dag in ‘survival mode’

Er wordt vaak gepraat over samenwerking, het gebrek ervan of de manieren waarop de samenwerking zou moeten verlopen. En vaak blijft het bij praten en is er in de praktijk niets van merkbaar. Als we een dag gaan teambuilden samen met de redders van de zee (KNRM) ga je het voelen. Hoe is het om elkaar nodig te hebben om in leven te blijven? Hoe voelt het als je elkaar echt door en door nodig hebt? Wat gebeurt er met ons team als we echt verbonden zijn?

Programmavoorbeeld

De dag zou kunnen starten met een inventarisatie van de kwaliteiten van het team middels de Appreciative Inquiry methode. Wat gaat er tot nu allemaal goed en hoe komt dat? Vervolgens kijken we naar de wens om het team nog beter te laten samenwerken. Hoe denkt iedereen daar individueel over? Hoe ziet die verbetering eruit en hoe ervaar je dat gevoelsmatig? Wat zijn de positieve gevolgen voor het gehele team? Zijn er ook negatieve gevolgen?

Na de inventarisatie en een korte lunch gaan we in ‘survival mode’. We simuleren een schipbreuk en raken letterlijk te water. Hét moment om iedereen de kans te geven om de plek in te nemen van waaruit hij of zij een optimale bijdrage aan het teamresultaat kan leveren. Zo wordt de transitie van know-how naar show-how meteen zichtbaar. Het resultaat is een team dat meer waardering heeft voor wat er goed gaat en beter ziet welke kansen er liggen om de kwaliteiten verder uit te bouwen. Daarnaast ervaren de deelnemers hoe een gestroomlijnde samenwerking binnen het team eruit ziet en hoe dat aanvoelt.

Verschillende soorten teambuilding

Zoek je een andere vorm van teambuilding? Weet dan dat wij ook werken met paarden, ijsbaden, high- en low roepen courses en vele vele andere werkvormen. Natuurlijk kun je ook super goed teambuilden op ons eigen zeiljacht IKIGAI. Kijk daar voor op onze website teambuildingzeilen.

Alles is mogelijk!

Alles op maat

Zoals bij alle andere programma’s op deze website is dit slechts een voorbeeld van wat er mogelijk is. Alles wordt op maat gemaakt. Als je zelf al een duidelijk beeld hebt hoe je met jouw team op het water aan de slag wilt, met welke specifieke doelen, voor één of zelfs voor meerdere dagen, neem dan zeker contact op. We horen graag wat jouw ideeën zijn, dan kunnen we samen een bijzonder programma realiseren.

De training bij Blue Sky Behaviour was een unieke en vooral een waardevolle leerervaring voor mij en voor het gehele team.

Ook benieuwd naar wat BlueSkyBehaviour voor jou kan betekenen?
Neem contact met ons op!

Nieuwsbrief ontvangen?

Executive Training & Coaching

Adres


Social